Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hazai K+F tevékenység

Hazai kutatás fejlesztési tevékenységünk elsősorban az itt megfogalmazott kutatási területekhez kapcsolódóan Ipari megbízások valamint pályázati források bevonásával valósítjuk meg. A nagy kutatási pályázatok kapcsán ki kell emelni a „A felsőoktatás minőségének javítása kiválósági központok fejlesztésére alapozva a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein” TÁMOP pályázatott, amelynek keretében az intézet aktívan vett részt a Fenntartható Természeti Erőforrás-gazdálkodás Kiválósági Központ kialakításában. A kiválósági központ Nyersanyag gazdálkodás tudományos műhelyének vezetője intézetünk professzora, Dr. Csőke Barnabás. A kiválósági központ (1KK) struktúrájában betöltött szerepe is jelzi az intézet által művelt tudományterület jelentőségét és olyan keretet ad, amelyre alapozva kutatási pályázatok és K+F+I tevékenység épült eddig is jelentős projektek megvalósításával és építhető a jövőben is.

Ebben az időszakban fejeződtek be azok az infrastrukturális fejlesztések is, amelyek megalapozták a Földtudományi – Környezettudományi Oktató – Kutató és Innovációs Központ mai stabil és korszerű helyzetét és tették lehetővé azt, hogy az Intézet által művelt tudományterületeken mind az oktatás, mind a kutatás magas színvonalon, korszerű körülmények között folytatódhasson.

A kutatási pályázatok, projektek vonatkozásában elmondható, hogy egyaránt találunk köztük hagyományos nyersanyag-előkészítési témájúakat ugyan úgy, mint az elmúlt években jelentőssé váló általános eljárástechnikai, biológiai, kémiai eljárástechnikai és reakciótechnikai fejlesztéseket, amelyek kimeneti eredménye szabadalom, ipari fejlesztéshez köthető know-how. További jelentősége az újonnan fejlesztett területeknek, hogy ezek adják meg az Intézet által képviselt tudományterület mélyebb, alapkutatás jellegű kereteit.

Az ipari bázisú K+F tevékenység az intézeten hagyományosan jó, sok állandó partnerrel dolgozunk évről évre újra mind a bányászat, a hulladékelőkészítés területéről, és mindig akadnak új partnerek is, unikális, szakmai kihívást jelentő feladatokkal.

Tekintse meg referenciáinkat ezen a linken.

Kiemelt partnereink

 

Kiemelt projektjeink

 

 

 

ISZAPKEZELÉS